Over ons

Mijn naam is Heleen Lowiessen ik ben getrouwd met Andre Lowiessen en samen hebben wij 4 kinderen en 2 kleinkinderen.

Na het overlijden van onze hond Cindy (Roteb Terrier) die 16 jaar is geworden, was het verdriet in ons gezin erg groot. Vandaar dat wij ons in een ras passend bij ons gezin hebben verdiept. We wilden een leuke gezinshond met een lief en vrolijk karakter zonder haaruitval en weinig huid/haar geurtjes. Zo zijn wij bij de Irish Soft Coated Wheaten Terrier uitgekomen.

Na een tijdje overal te hebben geïnformeerd en gezocht zijn we bij een fokster Saskia Klein [uit het noorden van het land] terecht gekomen. Zij verwachtte een nestje en wij kwamen op de wachtlijst. Gelukkig werden er genoeg pups [7] geboren, zodat wij onze Cheyenne Cailean from Draperstown kregen.

Ondertussen hebben wij de 5e generatie Wheatens gefokt.
Cheyenne is 12 mei 2017 overleden, ze blijft altijd in onze gedachten en leeft voort in haar nageslacht.

We hebben ondertussen 3 wheatens thuis, Abbygail, Hazel en (Izzaroza) Roza wonen in H.I.Ambacht.

Amazing with Grace

De naam Amazing With Grace heb ik gekozen omdat het ongelooflijk met genade/gratie betekent. Eigenlijk vind ik ieder wezen wat geboren wordt een wonder. Het is nog steeds iets wat niet door mensen in elkaar kan worden geknutseld [al zijn we al wel heel ver hierin]. Als je na de geboorte zulke kleine wezentjes/pups in je handen houdt, dan begrijp je mijn naam dat is echt zoiets moois. Ik ben dankbaar dat ik hier aan mee mag werken en ik hoop dat mijn pups heel veel liefde geven en mogen ontvangen.

We doen er alles aan om gezonde, mooie Wheatens te fokken met een lief karakter.

We fokken volgens de richtlijnen van de rasvereniging “de Wheatens” en de Raad van Beheer. Tevens worden de toekomstige mama’s getest op PLN, RBP4 en DM en krijgen ze HD foto’s.

Alle pups gaan inge├źnt, ontwormd en gechipt, met DNA profiel (Wat de garantie geeft over de juiste ouderdieren), Europees paspoort en een Stamboom naar hun nieuwe mandje!

Verder heb ik me in de kynologische kennis van honden verdiept en een cursus KK1 gevolgd. Waarvoor ik ben geslaagd! Ook volg ik diverse lezingen zodat ik op de hoogte blijf van alle nieuwe ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

‘Its Amazing that there are dogs with the Grace of God and the coat of the World!’

Top